Pensionstalling

Manege Beekshof beschikt over ongeveer 40 pensionstallen. Pensionklanten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van de manege en er zijn vijf pensionweiden beschikbaar.  

Inbegrepen bij stalling

 • Gebruik van alle faciliteiten van de manege
 • Gebruik van pensionweiden, behalve 's winters*
 • Afsluitbare zadelkast
 • Voeren: twee maal per dag brokken en tweemaal hooi
 • Mesten: eenmaal per week uitmesten en dagelijks opstrooien

Accommodatie

Manege Beekshof

Binnen en buiten kantine

2 Binnenbakken (20 x 40m)

Buitenbak (20 x 40m)

Springtuin (40 x 60m)

 

Paddock

Longeercircel

3 Wasplaatsen

76 Stallen

Weiden

Paardenapotheek

Lessen

Op manege Beekshof worden op maandag tot en met zaterdag lessen gegeven, voornamelijk in de middag- en avonduren en op zaterdag de hele dag. De lessen worden gegeven door ervaren, gediplomeerde instructeurs.

Soorten lessen:

 • Dressuur
 • Springen
 • Horseball
 • 8-tal
 • kids-caroussel
 • Bosritten

Achttal & Carrousel

Manege Beekshof wil haar ruiters graag de mogelijkheid bieden om achttal of carrousel te rijden. Er kunnen zowel volwassen ruiters te paard als ruiters op pony’s meedoen. Trainingen voor beide disciplines zullen 2 keer per maand plaatsvinden. De lessen duren 1 uur: één gedeelte is gericht op houding en techniek, en één gedeelte op het rijden van figuren. 

Voorwaarden om deel te mogen nemen zijn:

 • Je moet al redelijk kunnen rijden
 • Je moet toestemming hebben van je instructeur
 • Je moet wekelijks in je gewone groepsles meerijden

De kosten zijn gelijk aan het gewone lesgeld. Heb je zelf een achttal of carrouselgroep (12 personen) bij elkaar, leg dit dan voor aan je instructeur, om te zien of hij/zij hiermee akkoord kan gaan.
Een maal per jaar zal er gestreden worden om de MANEGE CARROUSEL BOKAAL. 

Ponykampen

In de zomer worden ponykampen georganiseerd. Een ponykamp duurt van maandagochtend tot zaterdagmiddag. Gedurende dit kamp krijgt iedereen een eigen pony of paard toegewezen en er wordt iedere dag gereden. Iedere dag ben je met je paard bezig, denk aan buitenritten, springen, dressuur of mennen. Verder zijn er verschillende activiteiten zoals een bonte avond, discoavond, spellendag, spokentocht en zwemmen.

Accommodatie

Manege Beekshof beschikt over een ponykampaccommodatie met stapelbedden, een zithoek en een badkamer.

Mindervaliden en gehandicapten

Manege Beekshof biedt paardrijmogelijkheden aan voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten en mindervalide personen. Deze lessen bestaan uit zelfstandig rijden of een rustig rondje stappen in het bos onder begeleiding van onze vrijwilligers. Wij hebben een aantal paarden en pony’s die bijzonder geschikt zijn voor dit werk.

Er is een oprijplaat aanwezig zodat iedereen zonder problemen op het paard kan komen.

De kosten bedragen € 13,- per half uur

Oefenspringen

In de zomermaanden organiseert Manege Beekshof regelmatig op zaterdag oefenspringen. Pensionruiters en ruiters van buitenaf kunnen trainen op een parcours in wedstrijdvorm. Er wordt iedere keer een nieuw parcours opgezet in verschillende hoogten vanaf 40 cm. Alles wordt verreden op een klassiek parcours met barrage.

Bij een minimale deelname van 10 combinatie's in een klasse bij de paarden wordt er gesprongen voor prijzengeld.

FNRS dressuurwedstrijden

Schrijf je nu in voor de dressuurwedstrijden op manege beekshof!

Deze winter en voorjaar zijn er vooralsnog 6 dressuurwedstrijden gepland. Inschrijven kan per afzonderlijke wedstrijd tot maximaal een week voor de betreffende wedstrijd.

KNHS dressuurwedstrijden

Manege Beekshof organiseert KNHS wedstrijden genaamd Outdoor/Indoor Dressuur Beekshof. Het is mogelijk om 2 proeven te rijden van klasse B t/m M2. In het buitenseizoen is het mogelijk om 2 proeven te rijden van klasse B t/m ZZL. De wedstrijden zullen naargelang het jaargetijde binnen of buiten gereden worden.

Inschrijven kan per afzonderlijke wedstrijd tot maximaal een week voor de betreffende wedstrijd.

Kinderfeestjes

Bij Manege Beekshof kunt u ook terecht voor kinderfeestjes.

Bij aankomst krijgen de kinderen limonade met cake en kunnen de cadeautjes uitgepakt worden. Vervolgens krijgen ze een rondleiding op de manege en mogen ze de pony's poetsen. De kinderen mogen om beurten rijden. Na het rijden is een fotoshoot met pony waarna de kinderen hiervan een collage kunnen maken. Het kinderfeestje wordt afgesloten met frietjes en een snack. Een kinderfeestje duurt ongeveer 3 uur.

Kinderfeestjes kunnen uitsluitend op zaterdag georganiseerd worden!

De kosten bedragen €14,00 per kind (minimaal 8 kinderen). Bij minder kinderen, worden er toch 8 kinderen in rekening gebracht.

Laatste nieuws

Contact ons

Manege Beekshof
Heymansstraat 63
5927 NP Venlo

(077) 3826464 / 06-52643354

Email ons